Novi Val 2016.

Drugo izdanje festivala počelo je 9. septembra projekcijama kratkometražnim filmovim reditelja Dušana Kasalice, koji je sa gledaocima razgovarao nakon filma, “Biserna obala” (nagrađen na Sarajevskom filmskom festivalu)  i Strahinje Savića "Devet dana", nakon čega su uslijedili  koncerti cetinjske grupe Solid Ground i ženskog trija PUNČKE iz Zagreba, koji su prvi put nastupili u CG. 

To je bio slučaj i sa Kandžijom i njegovim bendom Gole žene, koje je kiša otjerala sa prostora između crkava Starog grada, ali su u alternativnom, zatvorenom prostoru održali koncert za pamćenje, a žestoke nastupe imali su i bendovi Zoon Politikon i Mazzom u fugazzu, potonji po prvi put svirajući pred publikom. 

Sledećeg petka, 16. septembra, u budvanskoj Modernoj galeriji prikazani su filmovi koji bili odloženi zbog kiše, među kojima dva nagrađena "evropskim Oskarom": "Kokoška" Une Gunjak i "Piknik" Jure Pavlovića, te filmovi  "Jedna noć" Strahinje Savića i "Dvorišta" Ivana Salatića.

Volontersku akciju u sklopu festivala, kao dio projekta StroNGO, finansijski podržala delegacija EU u Crnoj Gori.


Učestvuj i ti

Pozivamo mlade umjetnike da nas kontaktiraju kako bi učestvovali u nekim od naših projekata. Pošaljite nam vaše autorske radove, naravno autentične, drugačije od drugih

Prijavi se

Učestvuj i ti

cross Zatvori