Projekat MUZEJ KORUPCIJE

U projektu "Muzej korupcije", koji je nastao po ideji  i u saradnji sa ekipom ZMUC-a  iz Beograda, bili smo partner nevladinom udruženju "Za druga" iz Petrovca:


Akcija OPISIVANJE / OPASIVANJE megalomanske nezavršene zgrade u Perazića dolu (14. maja) i performans "PRIJESTONICA ANTIKORUPCIJE" ispred zgrade Opštine, kojim Budva simbolično postaje antipod "prijestonice korupcije", prethodili su izložbi eksponata iz "Muzeja korupcije" koja je svečano otvorena 19. maja 2017, kao uvod u jednomjesečno, sukcesivno prikazivanja umjetničkih radova koji su selektovani za javno izlaganje na nekoliko bilborda duž Budve. 


Projekat je pošao od ideje o umjetnosti kao alata za socijalne promjene koji pokreće na kreativnu akciju i istovremeno provocira radikalnu antikoruptivnu svijest kod građana, a sve sa ciljem da afirmiše čojstvo – odbranu drugog od sebe – kao skrajnutu vrijednost u crnogorskom društvu danas. Specifičan cilj bio je izlaganje koruptivnih praksi i primjera korupcije sudu javnosti, a putem umjetničke intervencije i njihova transformacija iz polja realnog u virtuelno – MUZEJ KORUPCIJE. 


Projekat MUZEJ KORUPCIJE realizovali su NVO Za druga  iz Petrovca u saradnji sa NVO Agora iz Budve, a podržao ga je Centar za građansko obrazovanje kroz program “Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou”, koji CGO vodi sa partnerima NVO Bonum, NVO Inkubator i NVO CIN, a finansiran je od strane Delegacija EU u Crnoj Gori.

Učestvuj i ti

Pozivamo mlade umjetnike da nas kontaktiraju kako bi učestvovali u nekim od naših projekata. Pošaljite nam vaše autorske radove, naravno autentične, drugačije od drugih

Prijavi se

Učestvuj i ti

cross Zatvori